SUNNY SWING

BESCHRIJVING

(foto van de band) Sunny Swing is een jazzband van "doorgewinterde" jazz muzikanten die al vele jaren dixieland muziek en oude stijl jazz spelen.
Ze komen uit Helvoirt en omgeving.


Het orkest staat onder leiding van Wouter Bombeeck die tevens bastuba speelt. Op klarinet en sax speelt Jac Schatorje, op trompet Rob van den Broek, op trombone Frans Zenden, piano Jan Peels, op een drumstel uit de jaren dertig van de vorige eeuw en op "washboard" Nico Overgaauw en op banjo Frans van Lith, die tevens de zang voor zijn rekening neemt.


Dixieland, ook wel "hot jazz" of "New Orleans Style" genoemd, is een vroege stijl van jazzmuziek die in het begin van de 20e eeuw ontstond in New Orleans en zich van daaruit verspreidde naar Chicago en New York en daarna over de hele wereld.
Dixieland is een typisch Amerikaanse muzieksoort, ontstaan uit een samensmelting van Creoolse muziek met ragtime, blues, "negrospirituals", marsmuziek.
Dixieland kende haar hoogtijdagen in de jaren twintig van de vorige eeuw en werd na 1930 verdrongen door de swing-jazz en weer tien jaar later door - onder andere - de bebop.
In de jaren vijftig volgde wereldwijd een revival van de muziekstijl (denk aan de Dutch Swing College Band) en nog eens in de jaren negentig.

Sunny Swing zet deze traditie voort.


BEZETTING

Rob van den Broek:   
Jac Schatorje:   
Frans Zenden:   
Jan Peels:   
Nico Overgaauw:   
Frank Bouwmans:   
Frans van Lith:   
Juan Bouwmans:   
trompet
klarinet en sax
trombone
piano
slagwerk
banjo
banjo en zang
bas

INFORMATIE

Frans van Lith
- T: 0411 - 64 26 35
- M: ?
- E: fransvanlith@xs4all.nl

Valid HTML 4.01 Transitional