NEW ORLEANS BUDDIESBESCHRIJVING

verrassend 'nieuw' in 'oud'

Je bent jong en je wil wat..... Maar als je wat ouder wordt wil je ook wel wat; bovendien heb je er dan meer tijd voor. Voor de doorgewinterde jazzmuzikanten betekent het dat je dan wat vriendjes bij elkaar trommelt en vrijblijvend gezellig wat muziek maakt. New Orleans muziek zoals je het zelf het liefste doet. Zo'n band heeft dan geen naam nodig en krijgt er ook geen. Je zegt gewoon, om de club te onderscheiden van de echte bands waarin je speelt, het 'maandagmiddagorkest'.

Zo is ook deze band begonnen. Vrijblijvend. Op maandagmiddag.

Het was niet de bedoeling om tot een nieuwe jazz band te komen, maar gewoon samen te spelen. Het klikte sociaal en muzikaal uitstekend. Dat leidde toch tot enkele optredens. Liefhebbers van oude jazzmuziek reageerden enthousiast, ook vanwege het bijzondere repertoire: verrassend 'nieuw' in 'oud'!

Besloten werd om toch maar een band te worden. Een naam was snel gevonden: de 'New Orleans Buddies'; deze heeft dan ook een diepere betekenis.
Geen wonder dat de herkenningsmelodie 'My Buddy' is. Dit nummer is gecomponeerd in 1922 door Walter Donaldson en Gus Kahn.
Zij hebben in de 20-er jaren veel hits geschreven, maar wie speelt ze nog? Natuurlijk, met hun gebalde muzikale ervaring, spelen de Buddies ook de geijkte nummers.


Foto van de band

Een club van geroutineerde maar jonge vitale musici die eigenlijk alleen maar spelen omdat ze dat graag doen. En dat hoor je!

BEZETTING

John van de Mortel:   
Jan Thoma:   
Rob van de Grift:   
Henk van de Ven:   
Jan van Hulten:   
Frans van Tilburg:   
slagwerk
banjo
bas
trompet
trombone

INFORMATIE

Jan Thomas
- Helenadal 7
- 5551 BJ  Valkenswaard
- M: 06 - 44 92 62 66
- E: jan.thomas220@gmail.com

Valid HTML 4.01 Transitional