DUTCH OLD TIMERS JAZZ BAND

BESCHRIJVING

De "Dutch Old Timers" Jazz Band was zo'n 50 jaar geleden een studentenorkest in Amsterdam. Er zaten nogal wat Eindhovenaren in en ze speelden regelmatig in de befaamde jazzclub 'Poort van Kleef' in Eindhoven. Uit die tijd (1964) dateert onderstaande foto.

foto van de band in 1964

In de bezetting herken je enkele nog steeds actieve muzikanten:
Hans Vreeman (trompet, Harlem Street Paraders), Henk Boonstra (trombone, Eindhoven), Lex Bruyns (klarinet en sopraansax, leider), J. Jellema (2e klarinet, Eindhoven), Theo van de Kerkhof (piano en cornet, ook lid van de Storyville Jazzband, Eindhoven), Rob van de Grift (banjo, nu nog in de Ixie Dixie Jazzband uit Eindhoven), Toon Prist (contrabas, Eindhoven), Jeroen Ophof (slagwerk, Eindhoven). Ze staan niet allemaal op de foto, maar het is een mooi nostalgisch plaatje!


Zoals met veel studentenbands gebeurt, viel de club uit elkaar toen ieder na de studie zijn eigen weg ging bewandelen. In 2005 werd de band heropgericht. Aanleiding was de exploitatie van Jazzclub de Blusser in Beusichem, waar zij als huisorkest gingen fungeren.
Hierbij een kaartje waar Beusichem ligt.

De helft van de muzikanten speelde in de Tin Town Dixie Dukes uit Tiel. Dat was destijds een gerenommeerd oude stijl jazz orkest. De rest van de Tin Town Dixie Dukes is opgegaan in de Royal Dutch Jazz Band.

De leider van de Dutch Old Timers Jazz Band is Lex Bruyns, die destijds ook de Big Butter And Eggmen en de Tin Town Dixie Dukes oprichtte vanuit zijn Jazzcafé 'De Beurs' in Tiel.

foto van de band

BEZETTING

Trompet:
Hans Kleij
Hij speelde vroeger in de Bonduelle JazzBand.
Trombone:
Siem Keijzer
Hij speelt ook in de Windy City Jazz Band.
Klarinet:
Lex Bruyns
Speelde vroeger in de Tin Town Dixie Dukes, In de Big Butter and Eggmen en in de Dutch Old Timers uit A'dam.
Banjo:
Hans Bos
Hij speelde in de Tin Town Dixie Dukes, was oprichter van de Radio City Jazzband en speelt nu ook in de Royal Dutch Jazz Band.
Bas:
Michel van Zuienkom
Hij speelt ook gitaar en piano.
Slagwerk:
Hans Huijgen
Hij speelde vroeger in de Caladonians uit Culemborg.

Er zit zo'n 350 jaar jazz-ervaring in deze band!

INFORMATIE

Lex Bruyns
- Irenelaan 27
- 4112 KP  Beusichem
- Tel: 06 - 22 24 79 53
- E-mail: lex@tintown.nl

Valid HTML 4.01 Transitional